Sezamový burger so slaninou, syrom a hranolkami na bielej tanieri s miskou tatárskej omáčky, reštaurácia s retro dizajnom v pozadí.
  • Chuť
  • Kvalita
  • Prezentácia
  • Cenník
  • Inovácia
  • Atmosféra reštaurácie
3.9/5Celkové skóre

Rýchle zhrnutie

Spolu s ich jedinečným menu a pohodlnou lokalitou, Davaj Het sa javí ako skvelá voľba pre tých, ktorí hľadajú autentický gastronomický zážitok v Banskej Bystrici. Zákazníci oceňujú ich kvalitu a čerstvosť jedál, ako aj ich vášeň pre tradičné varenie s moderným zážitkom.

 

Špecifikácie
  • Burger žemľa:
  • Hovädzie mäso:
  • Cheddar:
  • Šalát:
  • Paradajka:
  • Kyslá uhorka:
  • Slanina:
Plusy
  • Lokalita reštaurácie
  • Zaujímavý štýl
  • Menu písané v stredoslovenskom narečí
Zápory
  • Blízkosť stolov v reštaurácií
  • Hlučnosť v reštaurácií
  • Vyššie ceny
  • Nie veľmi chutné prílohy

Stred Slovenska sa môže pýšiť jedinečnou reštauráciou, ktorá vyrástla z „kontajneru“ do prémiového podniku priamo v srdci Banskej Bystrice. Hneď vedľa radnice, na námestí, leží podnik s názvom „Davaj Het – Bystrický lokál“. Už od samotných začiatkov inklinovali zakladatelia ku originalite a tradíciám regiónu. Originalitu je doslova cítiť už od vstupu do podniku až po zahryznutie do jedla. Na jedálnom lístku nechýba ani slovník s archaizmami, použitými pri jedlách či nápojoch.

Jedálny lístok

Toto miesto má jedinečnú atmosféru a ponúka zmes klasického pouličného jedla a tradičných slovenských pokrmov. Davaj Het ponúka jedinečné spojenie tradičnej a modernej kuchyne. Hlavné jedlá sú variabilné a každý týždeň sa menia, čo zahŕňa maďarský hovädzí guláš, parená knedla a cvibuľka alebo kváskový chlieb s trhaným mäsom a coleslawom. Menu tiež ponúka polievky ako minestrone alebo vývar z mladej kurky. Okrem toho reštaurácia čapuje široký výber remeselných pív, vrátane Urpiner, Jahodový Porter a ďalších.
Každodennú ponuku dopĺňajú priam lahodné burgre. “Kontajnerové” gastro si získalo svoju povesť najme vďaka burgrom.

Davaj Het sa snaží ponúknuť autentický zážitok so zameraním na kvalitu a čerstvosť jedla. Hoci majú malú kuchyňu, sú známi svojím veľkým srdcom a vášňou pre varenie. Ponúkajú tradičné aj moderné jedlá, vrátane čerstvých šalátov pre všetky stravovacie preferencie. Reštaurácia sa zameriava na vytváranie jedál z tradičných receptov slovenských starých mám a pridáva moderný nádych. Majú tiež výber remeselných pív z celého Slovenska.

Sezamový burger so slaninou, syrom a hranolkami na bielej tanieri s miskou tatárskej omáčky, reštaurácia s retro dizajnom v pozadí.

Recenzie na Davaj het

Mnohí chvália reštauráciu za jej príjemnú atmosféru, vynikajúce jedlo a služby. Zákazníci opisujú miesto ako pekné a veľké s chutnými jedlami a pôvodným konceptom​​. Iný hodnotiteľ píše, že jedlo bolo skvelé a čašníci boli nápomocní​​. Na druhej strane, niektorí zákazníci mali menej pozitívne skúsenosti, ako napríklad neúmerné ceny​​ alebo neuspokojivú kvalitu jedla, ako napríklad ryba a hranolky, ktoré boli mokré a nechutné​​. Pozitívne recenzie vyzdvihujú ich skvelý pulled pork burger a langoš, ako aj pôvabný personál a vynikajúce služby. Ďalšia recenzia chváli kvalitnú uličnú stravu, dobrú polohu reštaurácie, chutné a čerstvo pripravené jedlá a príjemný personál​​. Ďalší zákazník vyzdvihuje moderné uličné jedlo s tradičným nádychom, vlastný pečený chlieb, domáce bulky, omáčky a donuty ako skvelú voľbu na kávovú prestávku​​.

Naše zhodnotenie podniku

„Davaj Het – Bystrický lokál“ poskytuje pestrý gastronomický zážitok, od chvály za jeho príjemnú atmosféru a chutné jedlá po jedinečné pôvodné koncepty. Boli sme nadšení z kvalitnej ponuky, priateľského personálu a vtipného menu, ktoré je písané v nárečí a starých výrazoch a jeho úsmevné čítanie Vám skráti čakanie na jedlo. Aby sme len nechválili, ostali sme sklamaní pre pomere ceny s kvalitou a veľkosťou porcie, ktorú sme obdržali. Napriek rozličným názorom, „Davaj Het“ si udržiava reputáciu ako miesto s kvalitným uličným jedlom a čerstvými, chutnými pokrmami, ktoré stoja za návštevu.

Zanechajte komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *